tratament prostata si prevenire probleme prostata
tratament prostata si prevenire probleme prostatatratament prostata si prevenire probleme prostatatratament prostata si prevenire probleme prostatatratament prostata si prevenire probleme prostatatratament prostata si prevenire probleme prostatatratament prostata si prevenire probleme prostatatratament prostata si prevenire probleme prostata

Prostata este o mica glanda de marimea si dimensiunile unei castane. Este situata sub vezica urinara si inconjoara portiunea superioara a uretrei - tubul care transporta urina si sperma prin penis. Glanda prostatica produce un fluid clar si gros care se amesteca astfel cu spermatozoizii pentru a forma lichidul spermatic.


Cancerul de prostata este cel mai comun tip de cancer la barbati. Ingrijorator este faptul ca cei mai multi dintre ei nu stiu nimic despre aceasta glanda si, evident, nu pot preveni afectiunea.


Cu cat se recunosc mai repede simptomele si se depisteaza boala in stadii incipiente, cu atat sansele de supravietuire cresc. Fluxul urinar este un bun indicator pentru problemele prostatei. De aceea, daca ai dificultati sau durere la urinare, urinezi frecvent, in special noaptea sau ai senzatie de urinare iminenta, care nu mai poate fi amanata, ar fi bine sa mergi la un urolog. Aceste semne nu indica neaparat prezenta cancerului prostatic, poate fi vorba de alte afectiuni ca hiperplazia benigna de prostata sau adenomul de prostata, in care este restrictionat fluxul urinar si de aceea va exista nevoia de a urina mai des, mai ales pe timpul noptii, sau prostatita acuta si cronica in care se inflameaza glanda prostatica.

  Unde poti sa folosesti perna medicala?

 
tratament prostata si prevenire probleme prostata
 
La birou
 
tratament prostata si prevenire probleme prostata
 
In masina
 
tratament prostata si prevenire probleme prostata
 
Acasa
tratament prostata si prevenire probleme prostata

  Sustine economia romaneasca!

 
tratament prostata si prevenire probleme prostata

Producator - PFA Timmer Antoaneta

Sediu social: Str. Banul Udrea nr 8, Sector 3, Bucuresti

tratament prostata si prevenire probleme prostata

Se estimeaza ca 35% dintre barbati se pot confrunta cu prostatita cronica in cursul vietii, iar simptomele prin care se manifesta sunt mictiuni dese si dureroase, scaderea libidoului sau incapacitatea erectila. Alte simptome care iti pot da de gandit sunt: dureri la nivelul testiculelor, prezenta sangelui in urina sau sperma, probleme cu erectia, dureri in momentul ejacularii.


Cancerul de prostata afecteaza in general barbatii trecuti de 50 de ani si aproximativ jumatate din barbatii din aceasta grupa de varsta au prostata marita. Cele mai multe cazuri de cancer sunt diagnosticate la barbatii cu varsta cuprinsa intre 70 si 74 de ani. Unul din 25 de barbati (3.8%) moare din cauza bolii si 7 din 10 pacienti diagnosticati cu cancer de prostata supravietuiesc mai mult de 5 ani. Prostatita poate afecta barbatii la orice varsta.


Dupa varsta de 40 de ani, specialistii le recomanda tuturor barbatilor sa isi faca in fiecare an o analiza de sange care indica nivelul sangvin al unei proteine numite PSA (antigen specific al prostatei). Antigenul specific prostatic este cel mai important marker tumoral din patologia prostatei, de aceea este indicat ca fiecare barbat sa faca anual aceasta analiza. Daca nivelul PSA este mai mare de 30 ng/ml trebuie sa te adresezi unui urolog care va stabili urmatoarele investigatii suplimentare care iti sunt necesare.


Daca in familia ta au fost sau sunt membri care sa sufere de cancer de prostata, riscul ca si tu sa dezvolti afectiunea este destul de mare. De aceea trebuie sa iti informezi medicul atunci cand mergi la controlul de rutina despre aceste probleme si de asemenea, sa iti efectuezi analizele specifice cu regularitate.


Specialistii de la Institutul American pentru Cercetari in domeniul Cancerului estimeaza ca peste 30% din toate tipurile de cancer sunt legate de greselile in alimentatie pe care le facem. Asadar, alimentatia joaca un rol primordial in prevenirea cancerului de prostata. Incearca sa mananci sase portii de fructe si legume colorate pe zi si trei portii de peste gras pe saptamana (somon, hering, macrou, sardine). Acesta este bogat in vitamina D si acizi grasi omega-3 si omega-6. Studiile arata ca seleniul scade riscul aparitiei cancerului de prostata si combate deteriorarea celulelor. Surse importane de seleniu sunt broccoli, nucile de Brazilia, fructele de mare, sparanghelul, orezul brun si ceapa. Barbatii care traiesc in zona mediteraneana au un risc mai scazut de imbolnavire tocmai datorita alimentatiei bogate in fructe, legume, usturoi, ulei de masline, peste si rosii. Acestea din urma contin licopen, un antioxidant puternic care ajuta la refacerea celulelor. Potrivit unui studiu desfasurat timp de 6 ani pe 47.000 de barbati, cei care mananca 10 mese pe saptamana care sa contina preparate pe baza de rosii au un risc cu pana la 45% mai scazut de a dezvolta cancer la prostata. Alte studii au aratat ca japonezii si chinezii au mai putine cazuri de cancer prostatic datorita consumului de ceai verde. Acesta este bogat in polifenoli si ajuta la prevenirea bolii. Ar trebui sa renunti sau sa limitezi consumul de alcool, limita maxima pentru un barbat fiind de 2 pahare pe zi si sa bei intre 6 si 8 pahare de apa zilnic.


Obezitatea este un alt factor de risc pentru cancer. De aceea trebuie sa reduci numarul kilogramelor, inlocuind grasimile saturate cu cele mono si polinesaturate. Consuma cu moderatie carne si renunta la margarina, chips-uri si alte produse procesate. Se stie ca mancarea preparata acasa este alternativa cea mai buna, cu conditia sa fie gatita sanatos.


Activitatea fizica regulata te ajuta sa previi obezitatea si sa-ti intaresti sistemul imunitar. Studiile arata ca sportul este benefic chiar si pentru barbatii care au fost diagnosticati cu cancer la prostata si se afla sub tratament. O echipa de cercetatori din Boston a descoperit ca mentinerea unei greutati normale si o dieta adecvata ii ajuta pe bolnavii de cancer sa traiasca mai mult. Studiul, care a cuprins 900 de barbati, a aratat ca barbatii supraponderali prezinta un risc dublu de a deceda in cinci ani de la diagnostic fata de cei care au o greutate normala si care traiesc mai mult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






© PROTECTPERN® 2012. Toate drepturile rezervate.
 
SEO Romania
tratament prostata si prevenire probleme prostata